Skräddarsydda lösningar inom hög och låg friktion.

På Scandinavian Friction konstruerar och distribuerar vi specialanpassade friktionslösningar för industrier. Tack vare våra unika produkt- och applikationskännedom och branschens bredaste materialkunskap löser vi dina utmaningar snabbt, flexibelt och långsiktigt.

Om oss

Scandinavian Friction grundades 1993 i Göteborg, men vi har jobbat med att få saker att glida, bromsa och stå still sedan tidigt 70-tal. Idag gör vi det som en del av Teknikprodukter.

Till oss kommer du som behöver lösningar inom hög och låg friktion. Troligtvis jobbar du inom marin-, energi-, gruv- eller stålindustrin. Vi kan ta fram rena materialförslag, eller så kommer du förbi med dina ritningar så fixar vi hela bearbetningen. Tack vare vår långa erfarenhet kan vi ta fram specialgjorda och skräddarsydda lösning för dina specifika utmaningar. Att vi dessutom är leverantörsoberoende gör att vårt fokus alltid ligger på dina behov, inte leverantörens.

Vår vision är att vara den mest kompletta leverantören av friktionslösningar och material till den skandinaviska industrin. Och vi är på god väg dit.